Menu

Cart

Kinesiology-taping/Sporttaping szakmai továbbképzés

A szakmai továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-27860/2018

A jelentkezéshez kérjük, válassza ki a helyszínt és az időpontot:

Megtelt
2019.09.27. Budapest
Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B
Megtelt
2019.09.28. Győr
Hotel Rába City Center, 9021 Győr, Árpád út 34.
Jelentkezés
2019.09.29. Szombathely
SZOVA, 9700 Szombathely, Kőszegi u. 7.
Jelentkezés
2019.10.12. Szeged
Nemzetiségek Háza, 6721, Szeged, Osztrovszky u. 6.
Jelentkezés
2019.10.13. Budapest
Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B
Jelentkezés
2019.10.19. Pécs
Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága, 7624 Pécs, Jurisics Miklós u. 44.
Jelentkezés
2019.11.10. Győr
Hotel Rába City Center, 9021 Győr, Árpád út 34.
Jelentkezés
2020.01.18. Debrecen
Campus Hotel, 4028 Debrecen, Kassai út. 26.

Minősített, továbbképzési pontot adó szakmai továbbképzésünket az angliai SPORTTAPE Academy egyedüli magyarországi partnereként az akadémiával közösen indítjuk. A résztvevők a Balance Akadémia és a SPORTTAPE Academy közös igazolását kapják kézhez.

Vezető oktatónk írása a Kinesiology-tape-ről a Patika Magazinban és a WEBBetegen

Oktató: Feövenyessy Krisztina vagy Pajk Melitta vagy Varga Alexandra
Ár: 26.000 Ft, amely tartalmazza a nyomtatott jegyzet, a magyar nyelvű igazolás, a vizsga és a felhasznált tape-ek árát is
Elméleti órák száma:
2
Gyakorlati órák száma:
7
Következő időpont:
lásd az oldal tetején a Jelentkezés gombon
Időtartam:
09:30 – 19:00
A képzés menete: lásd az oldal aljára görgetve
A tananyag elméleti részét (rövid anatómiai összefoglaló) online tananyag formájában kapják kézhez a hallgatók a képzést megelőző héten.

Továbbképzési pontérték: Egészségügyi szakdolgozóknak 14 továbbképzési pont jár a szakmai továbbképzés elvégzéséért az alábbi szakmacsoportban: 9. Mozgásterápia és fizioterápia

Kinek ajánljuk?

Szakmai továbbképzésünket elsősorban egészségügyi vagy sport szakembereknek – edzőknek, gyógytornászoknak, testnevelőknek, orvosoknak, masszőröknek, természetgyógyászoknak, humánkineziológusoknak, konduktoroknak, ergoterapeutáknak, illetve a fenti szakok végzős hallgatóinak – ajánljuk. Mindazonáltal szeretettel várunk bárki mást is – akár előképzettség nélkül is – képzésünkön. Az elsajátított ismeretanyag birtokában a laikus résztvevők is képessé válnak arra, hogy saját magukat, illetve szeretteiket a megfelelő technikával, biztonsággal ragasszák meg.

Kinesiology-taping szakmai továbbképzési rendszerünkről

Kinesiology-taping szakmai továbbképzési rendszerünk többszintű. Az egynapos Kinesiology-taping/Sporttaping alapszintű szakmai továbbképzésen a leggyakoribb rehabilitációs és prevenciós ragasztási technikákat (izomlazítások, izom és ízület tehermentesítő ragasztások, ízületek stabilizálása, ödémák és haematomák kezelése illetve komplex rehabilitációs technikák) sajátíthatják el a résztvevők. A szakmai továbbképzés elvégzése önmagában is feljogosítja a megfelelő alapképzettséggel rendelkező terapeutát arra, hogy betegeket, sportolókat kezeljen kinesio-tape-pel. Azok, akik szeretnének továbbfejlődni és/vagy specializálódni, választhatnak az alábbi szakmai továbbképzések közül:

 • Szintén 1 napos haladó szakmai továbbképzésünkön elsősorban a korrekciós technikákkal (pl. gerincferdülés, lúdtalp, bütyök, izomszakadások korrekciója stb.), illetve az összetettebb rehabilitációs ragasztásokkal ismerkedhetnek meg.
 • Fél napos "Kinesiology-taping kismamáknak" szakmai továbbképzésünkön a várandósság illetve a szoptatás időszakának megkönnyítését szolgáló ragasztási technikákat tanulhatnak a résztvevők (derék tehermentesítése, pocak megtámasztása, légzés megkönnyítése, ödémák, mellgyulladás stb.).
 • Szintén fél napos "Neuro-taping és belső szervi panaszok ragasztása" szakmai továbbképzésünkön pedig a perifériás idegrendszer érintettsége miatt kialakuló leggyakoribb panaszokkal, illetve belső szervi panaszokkal (pl. bélműködés serkentése, hasfájás, vizelési- és menstruációs problémák stb.) és ezek rehabilitációs ragasztásával foglalkozunk.

Miért bennünket válasszon?

Elsősorban azért, mert imádunk tanítanismile. Szakmai továbbképzéseinken nem csupán technikákat tanítunk, hanem új szemlélettel is gazdagodnak a résztvevők. Megmutatjuk, hogyan lehet nyitott elmével, személyre és betegségre szabottan, egymást kiegészítve, egymás hatását erősítve használni a legmodernebb terápiás módszereket a mozgásszervi és egyéb panaszok, betegségek kezelésében annak érdekében, hogy ne csupán a tünetek csökkenjenek, hanem valódi, tartós megoldást nyújtsunk a problémára. A tanítás/tanulás nálunk nem fejeződik be az igazolás kézhez vételével. Zárt szakmai facebook csoportunkban a nálunk végzett terapeutáknak folyamatos, személyre szabott segítséget nyújtunk, illetve naprakészen tartjuk tudásukat a legfrissebb szakmai hírek rendszeres megosztásával.

Mi az a kinesio/kinesiology/kineziológiai tape/tapasz vagy szalag?

A többféle elnevezéssel ismertté vált kineziológiai szalag egyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. A szalagok – ragasztási technikától függően – lazítják, rögzítik vagy korrigálják a sérült lágyszövetet anélkül, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A tape hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét. A tape – amely ma már elengedhetetlen a gyógy- és sportmasszőrök, mozgásterapeuták, gyógytornászok, természetgyógyászok, edzők eszköztárából – egyaránt hatékony segítséget nyújt a sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, a korlátozott ízületi mozgások, a derék-, hát-, nyak- és fejfájások, a gyulladásos tünetek, a gerincferdülés és az idegbántalmak kezelése, a tartásjavítás, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.

A szakmai továbbképzés menete

 • A kinesiology-taping-ről
 • A kinesiology-taping alapjai
 • Ragasztás a gyakorlatban
  • Semleges technikák, lazító ragasztások
  • Csuklyásizom felső része (m. trapezius)
  • Deltaizom (m. deltoideus)
  • Leghosszabb izom (m. longissimus capitis, cervicis és thoracis)
  • Hamstring
  • Csípő adduktorok
  • Négyfejű combizom (m. quadriceps femoris)
 • Vegyes technikák
  • A nyak izmai
  • Vállízület
  • Kétfejű karizom (m. biceps brachii)
  • Teniszkönyök
  • Golfkönyök és kéztőalagút szindróma
  • Ágyéki gerincszakasz
  • Térdízület, külső és belső térdszalagok
  • Térd elülső része
  • Futók térde (iliotibiális szalag szindróma)
  • Achilles-ín, boka és sarok
  • Futók talpa - plantaris fasciitis
 • Speciális technikák
  • Sportspecifikus technikák, kinetikus láncok ragasztása
  • Nyirokragasztás

Igazolás

A képzés résztvevői a Balance Akadémia és a SPORTTAPE Akadémia közös részvételi igazolását kapják kézhez.

Az ár tartalmazza

A gyakorlás során felhasználásra kerülő tape-et, a szakmai továbbképzési jegyzetet, a vizsgadíjat valamint a magyar nyelvű részvételi igazolást.

Egyéb tudnivalók

Javasoljuk, hogy kényelmes ruhában jöjjenek, és fürdőruhát is hozzanak magukkal! A ragasztási technikákat a résztvevők ugyanis egymáson gyakorolják.

Kihelyezett szakmai továbbképzés igénye esetén kérjen testre szabott ajánlatot!

 

Bejelentkezés vagy Regisztráció