Menu

Cart

Kinesiology-taping/Sporttaping tanfolyam

A képzés nyilvántartási száma SZTK-A-27860/2018

A jelentkezéshez kérjük, válassza ki a helyszínt és az időpontot:

Megtelt
2018-09-23, Szeged
Ánanda Jóga- és Egészségközpont, József Attila sgt 31. fszt. 1.
Megtelt
2018-09-28, Budapest
Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B
Megtelt
2018-09-29, Debrecen
Campus Hotel, 4028 Debrecen, Kassai út. 26.
Megtelt
2018-10-07, Budapest
Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B
Jelentkezés
2018-10-13, Kecskemét
A helyszínt később pontosítjuk., A helyszínt később pontosítjuk.
Jelentkezés
2018-10-27, Pécs
Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága, 7624 Pécs, Jurisics Miklós u. 44.
Jelentkezés
2018-10-28, Székesfehérvár
Novotel Székesfehérvár, 8000 Székesfehérvár Ady E.u.19-21.
Jelentkezés
2018-11-03, Győr
El Paso Tánc & Rendezvény Centrum, 9021 Győr, Zechmeister u. 2.
Jelentkezés
2018-11-10, Szeged
Ánanda Jóga- és Egészségközpont, József Attila sgt 31. fszt. 1.
Jelentkezés
2018-11-17, Debrecen
Campus Hotel, 4028 Debrecen, Kassai út. 26.

Akkreditált, kreditpontos képzésünket az angliai SPORTTAPE Academy egyedüli magyarországi partnereként az akadémiával közösen indítjuk. A résztvevők a BAlance Akadémia és a SPORTTAPE Academy közös minősített tanúsítványát kapják kézhez.

Vezető oktatónk írása a Kinesiology-tape-ről a Patika Magazinban és a WEBBetegen


Oktató: Feövenyessy Krisztina vagy Benő Gabriella
Ár:
24.000 Ft, amely tartalmazza az online és nyomtatott tankönyv, a magyar nyelvű igazolás, a vizsga és a felhasznált tape-ek árát is
Elméleti órák száma:
5
Gyakorlati órák száma:
7
Időtartam:
09:30 – 19:00
A képzés menete: lásd az oldal aljára görgetve
A tananyag elméleti részét (rövid anatómiai összefoglaló) online tananyag formájában kapják kézhez a hallgatók a tanfolyamot megelőző héten.

Kreditpont: Egészségügyi szakdolgozóknak 14 kreditpont jár a képzés elvégzéséért az alábbi szakmacsoportban: 9. Mozgásterápia és fizioterápia

Kinek ajánljuk?

Képzésünket elsősorban egészségügyi vagy sport szakembereknek – edzőknek, gyógytornászoknak, testnevelőknek, orvosoknak, masszőröknek, természetgyógyászoknak, humánkineziológusoknak, konduktoroknak, ergoterapeutáknak, illetve a fenti szakok végzős hallgatóinak – ajánljuk. Mindazonáltal szeretettel várunk bárki mást is – akár előképzettség nélkül is – tanfolyamunkon. Bár hivatalosan kezelést kizárólag a fent említett szakemberek végezhetnek, a tanfolyamon elsajátított ismeretanyag birtokában a laikus résztvevők is képessé válnak arra, hogy saját magukat, illetve szeretteiket a megfelelő technikával, biztonsággal ragasszák meg.

Kinesiology-taping képzési rendszerünkről

Kinesiology-taping képzési rendszerünk többszintű. Az 1 napos Kinesiology-taping/Sporttaping alapképzésen a leggyakoribb rehabilitációs és prevenciós ragasztási technikákat (izomlazítások, izom és ízület tehermentesítő ragasztások, ízületek stabilizálása, ödémák és haematomák kezelése illetve komplex rehabilitációs technikák) sajátíthatják el a résztvevők. Az alapképzés elvégzése önmagában is feljogosítja a terapeutát arra, hogy betegeket, sportolókat kezeljen kinesio-tape-pel. Azok, akik szeretnének továbbfejlődni és/vagy specializálódni, választhatnak az alábbi továbbképzések közül:

 • Szintén 1 napos haladó képzésünkön elsősorban a korrekciós technikákkal (pl. gerincferdülés, lúdtalp, bütyök, izomszakadások korrekciója stb.), illetve az összetettebb rehabilitációs ragasztásokkal ismerkedhetnek meg.
 • Fél napos "Kinesiology-taping kismamáknak" workshopunkon a várandósság illetve a szoptatás időszakának megkönnyítését szolgáló ragasztási technikákat tanulhatnak a résztvevők (derék tehermentesítése, pocak megtámasztása, légzés megkönnyítése, ödémák, mellgyulladás stb.).
 • Szintén fél napos "Neuro-taping és belső szervi panaszok ragasztása" workshopunkon pedig a perifériás idegrendszer érintettsége miatt kialakuló leggyakoribb panaszokkal, illetve belső szervi panaszokkal (pl. bélműködés serkentése, hasfájás, vizelési- és menstruációs problémák stb.) és ezek rehabilitációs ragasztásával foglalkozunk.

Miért bennünket válasszon?

Elsősorban azért, mert imádunk tanítanismile. Képzéseinken nem csupán technikákat tanítunk, hanem új szemlélettel is gazdagodnak a résztvevők. Megmutatjuk, hogyan lehet nyitott elmével, személyre és betegségre szabottan, egymást kiegészítve, egymás hatását erősítve használni a legmodernebb terápiás módszereket a mozgásszervi és egyéb panaszok, betegségek kezelésében annak érdekében, hogy ne csupán a tünetek csökkenjenek, hanem valódi, tartós megoldást nyújtsunk a problémára. A tanítás/tanulás nálunk nem fejeződik be az oklevél kézhez vételével. Zárt szakmai facebook csoportunkban a nálunk végzett terapeutáknak folyamatos, személyre szabott segítséget nyújtunk, illetve naprakészen tartjuk tudásukat a legfrissebb szakmai hírek rendszeres megosztásával.

Mi az a kinesio/kinesiology/kineziológiai tape/tapasz vagy szalag?

A többféle elnevezéssel ismertté vált kineziológiai szalag egyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. A szalagok – ragasztási technikától függően – lazítják, rögzítik vagy korrigálják a sérült lágyszövetet anélkül, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A tape hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét. A tape – amely ma már elengedhetetlen a gyógy- és sportmasszőrök, mozgásterapeuták, gyógytornászok, természetgyógyászok, edzők eszköztárából – egyaránt hatékony segítséget nyújt a sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, a korlátozott ízületi mozgások, a derék-, hát-, nyak- és fejfájások, a gyulladásos tünetek, a gerincferdülés és az idegbántalmak kezelése, a tartásjavítás, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.

A tanfolyam menete

 • A kinesiology-taping-ről
 • A kinesiology-taping alapjai
 • Ragasztás a gyakorlatban
  • Semleges technikák, lazító ragasztások
  • Csuklyásizom felső része (m. trapezius)
  • Deltaizom (m. deltoideus)
  • Leghosszabb izom (m. longissimus capitis, cervicis és thoracis)
  • Hamstring
  • Csípő adduktorok
  • Négyfejű combizom (m. quadriceps femoris)
 • Vegyes technikák
  • A nyak izmai
  • Vállízület
  • Kétfejű karizom (m. biceps brachii)
  • Teniszkönyök
  • Golfkönyök és kéztőalagút szindróma
  • Ágyéki gerincszakasz
  • Térdízület, külső és belső térdszalagok
  • Térd elülső része
  • Futók térde (iliotibiális szalag szindróma)
  • Achilles-ín, boka és sarok
  • Futók talpa - plantaris fasciitis
 • Speciális technikák
  • Sportspecifikus technikák, kinetikus láncok ragasztása
  • Nyirokragasztás

Minősített tanúsítvány

A képzés résztvevői a Balance Akadémia és a SPORTTAPE Akadémia közös minősített tanúsítványát kapják kézhez.

Az ár tartalmazza

A gyakorlás során felhasználásra kerülő tape-et, a tanfolyami jegyzetet, a vizsgadíjat valamint a magyar nyelvű minősített tanúsítványt.

Egyéb tudnivalók

Javasoljuk, hogy kényelmes ruhában jöjjenek, és fürdőruhát is hozzanak magukkal! A ragasztási technikákat a résztvevők ugyanis egymáson gyakorolják.

Kihelyezett tape tanfolyam igénye esetén kérjen testre szabott ajánlatot!