Menu

Cart

SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban

A szakmai továbbképzés nyilvántartási száma SZTK-A-100621/2016

Jelentkezés
2019.03.02. Budapest
Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B

Vezető oktatónk írása az SMR eszközökről a WEBBetegen

Minősített, egészségügyi szakdolgozók számára továbbképzési pontot adó képzésünk célja, hogy egy egyszerű, ám rendkívül hatékony eszköz – SMR henger és labda – használata, illetve a mögötte álló, a mozgásszervi problémák kezelését forradalmasító fascia elmélet elsajátításával

  • a terapeuta képessé váljon hatékony elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani a mozgásszervi panaszokkal vagy sportsérülésekkel hozzá fordulóknak — legyen szó akár prevencióról, akár regenerációról vagy rehabilitációról
  • elősegítse a sportolók teljesítményének, a sportmozgások hatékonyságának jelentős javítását

Nézz bele a jegyzetbe!Oktató: Feövenyessy Krisztina
Időpont: 2019. március 2. szombat
Helyszín: Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B.
Àr: 22.000 Ft, amely tartalmazza a nyomtatott jegyzet, a magyar nyelvű igazolás és a vizsga árát is
Továbbképzési pontérték: Egészségügyi szakdolgozóknak 17 továbbképzési pont jár a képzés elvégzéséért az alábbi szakmacsoportokban: 9. Mozgásterápia és fizioterápia és 17. Természetgyógyászat.
Elméleti órák száma: 4
Gyakorlati órák száma: 2
Időtartam: 09.30 – 15:30

Az SMR „Self Myofascial Release” egy világszerte egyre népszerűbb speciális önmasszázs technika, amely egyedülállóan hatékony az izompólyák bemelegítése, lazítása és nyújtása terén. Az SMR eszközök szakszerű és rendszeres használata jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, és kiemelkedően hatékony a mozgásszervi rehabilitáció területén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek a gerincproblémák, izom és ízületi panaszok (fájdalmak, megrövidül, feszes izmok), elősegíti a testtudat fejlesztését, a sportolói teljesítmény javulását, sőt, bónuszként még a narancsbőr elleni harcban is hatékony eszköz. Nem véletlen, hogy ma már nem hiányozhat a modern szemlélettel rendelkező gyógytornászok/mozgásterapeuták, edzők, gyógy- és sportmasszőrök vagy akár természetgyógyászok eszköztárából.

A 6 órás szakmai továbbképzésen a résztvevők megismerkednek a myofasciális rendszer világával, a szemlélettel, amely forradalmasította a mozgásszervi problémák kezelését, a mozgás- és manuálterápiát, illetve a sportolók edzését, versenyekre való felkészítését. Megismerhetik az SMR módszer elméleti hátterét, alkalmazásának lehetőségeit, az indikációkat és kontra indikációkat. Szakmai továbbképzésünkön ugyanakkor a gyakorlati oktatásra is nagy súlyt helyezünk. A résztvevők nem csak a különféle SMR gyakorlatok pontos végrehajtását tanulják meg, hanem azt is elsajátítják, hogyan tudják átadni a tudást páciensüknek.

Képzésünkre szeretettel várjuk azokat is, akik ugyan nem rendelkeznek egészségügyi vagy sport végzettséggel, de szeretnék saját maguk, illetve családtagjaik, ismerőseik körében alkalmazni az SMR eszközöket a mozgásszervi problémák kialakulásának megelőzése vagy azok rehabilitációja céljából.

Kinek ajánljuk?

Szakmai továbbképzésünket elsősorban szakembereknek – masszőröknek, gyógymasszőröknek, természetgyógyászoknak, sportedzőknek, humánkineziológusoknak, testnevelőknek és gyógytestnevelőknek – ajánljuk, de előképzettség nélkül is részt lehet venni a szakmai továbbképzésen.

Az ár tartalmazza

A szakmai továbbképzés jegyzetét, valamint a magyar nyelvű részvételi igazolást.

Egyéb tudnivalók

Javasoljuk, hogy kényelmes sport ruhában jöjjenek, vagy hozzanak magukkal váltóruhát!