Menu

Cart

SMR (self myofascial release) a sport- és mozgásszervi rehabilitációban

A képzés nyilvántartási száma SZTK-A-100621/2016

Jelentkezés erre a képzésre
partner iskolánknál

 

Vezető oktatónk írása az SMR eszközökről a WEBBetegen

Akkreditált, egészségügyi szakdolgozók számára kreditpontot adó képzésünk célja, hogy egy egyszerű, ám rendkívül hatékony eszköz – SMR henger és labda – használata, illetve a mögötte álló, a mozgásszervi problémák kezelését forradalmasító fascia elmélet elsajátításával

  • a terapeuta képessé váljon hatékony elméleti és gyakorlati segítséget nyújtani a mozgásszervi panaszokkal vagy sportsérülésekkel hozzá fordulóknak — legyen szó akár prevencióról, akár regenerációról vagy rehabilitációról
  • elősegítse a sportolók teljesítményének, a sportmozgások hatékonyságának jelentős javítását

Nézz bele a jegyzetbe!Oktató: Feövenyessy Krisztina
Időpont: 2018. október 13. szombat
Helyszín: Balance Medical Fitness Akadémia, 1117 Budapest, Nádorliget u. 7/B.
Àr: 18.000 Ft, amely tartalmazza a nyomtatott és online tankönyv, a magyar nyelvű igazolás és a vizsga árát is
Kreditpont: Egészségügyi szakdolgozóknak 17 kreditpont jár a képzés elvégzéséért az alábbi szakmacsoportokban: 9. Mozgásterápia és fizioterápia és 17. Természetgyógyászat.
Gyakorlati órák száma: 6
Időtartam: 09.30 – 15:30

Képzésünket a Konnektív Felnőttképzővel közösen indítjuk.

Az SMR „Self Myofascial Release” egy világszerte egyre népszerűbb speciális önmasszázs technika, amely egyedülállóan hatékony az izompólyák bemelegítése, lazítása és nyújtása terén. Az SMR eszközök szakszerű és rendszeres használata jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, és kiemelkedően hatékony a mozgásszervi rehabilitáció területén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek a gerincproblémák, izom és ízületi panaszok (fájdalmak, megrövidül, feszes izmok), elősegíti a testtudat fejlesztését, a sportolói teljesítmény javulását, sőt, bónuszként még a narancsbőr elleni harcban is hatékony eszköz. Nem véletlen, hogy ma már nem hiányozhat a modern szemlélettel rendelkező gyógytornászok/mozgásterapeuták, edzők, gyógy- és sportmasszőrök vagy akár természetgyógyászok eszköztárából.

A 6 órás továbbképzésen — Thomas Myers Anatomy Trains elmélete mentén haladva — a résztvevők megismerkednek a myofasciális rendszer világával, a szemlélettel, amely forradalmasította a mozgásszervi problémák kezelését, a mozgás- és manuálterápiát, illetve a sportolók edzését, versenyekre való felkészítését. Megismerhetik az SMR módszer elméleti hátterét, alkalmazásának lehetőségeit, az indikációkat és kontra indikációkat. Képzésünkön ugyanakkor a gyakorlati oktatásra is nagy súlyt helyezünk. A résztvevők nem csak a különféle SMR gyakorlatok pontos végrehajtását tanulják meg, hanem azt is elsajátítják, hogyan tudják átadni a tudást páciensüknek.

Képzésünkre szeretettel várjuk azokat is, akik ugyan nem rendelkeznek egészségügyi vagy sport végzettséggel, de szeretnék saját maguk, illetve családtagjaik, ismerőseik körében alkalmazni az SMR eszközöket a mozgásszervi problémák kialakulásának megelőzése, vagy azok rehabilitációja céljából.

Kinek ajánljuk?

Képzésünket elsősorban szakembereknek – masszőröknek, gyógymasszőröknek, természetgyógyászoknak, sportedzőknek, humánkineziológusoknak, testnevelőknek és gyógytestnevelőknek – ajánljuk, de előképzettség nélkül is részt lehet venni a továbbképzésen.

Az ár tartalmazza

A tanfolyami jegyzetet valamint a magyar nyelvű minősített tanúsítványt.

Egyéb tudnivalók

Javasoljuk, hogy kényelmes sport ruhában jöjjenek, vagy hozzanak magukkal váltóruhát!