Menu

Cart

"Kinesiology-taping kismamáknak" workshop

A képzés nyilvántartási száma SZTK-A-062686/2017

Jelentkezés
2018-09-30, Budapest
Etele Irodaház, 1119 Budapest, Etele út 59-61.

Vezető oktatónk írása a Kismama-taping-ről a WEBBetegen

Nézz bele a jegyzetbe!Oktató: Szabados Tímea
Ár: 14.000 Ft, amely tartalmazza az online és nyomtatott jegyzet, a magyar nyelvű minősített tanúsítvány, a vizsga és a felhasznált tape-ek árát is (kinesiology-taping alapképzést végzettek számára az ár 13.000 Ft)
Gyakorlati órák száma:
4,5
Időtartam:
9:30 – 14:00
Kreditpont: Egészségügyi szakdolgozóknak 11 kreditpont jár a képzés elvégzéséért az alábbi szakmacsoportokban: 9. Mozgásterápia és fizioterápia,

Kinek ajánljuk?

Képzésünket kismamáknak (vagy családtagjaiknak), illetve kismamákkal (is) foglalkozó egészségügyi vagy sport szakembereknek – edzőknek, gyógytornászoknak, testnevelőknek, orvosoknak, masszőröknek, természetgyógyászoknak, humánkineziológusoknak, konduktoroknak, ergoterapeutáknak, illetve a fenti szakok végzős hallgatóinak – ajánljuk. A tanfolyamon elsajátított ismeretanyag birtokában a laikus résztvevők (kismamák és családtagok) is képessé válnak arra, hogy saját magukat, illetve szeretteiket a megfelelő technikával, biztonsággal ragasszák meg.

A képzésről

Minősített, kreditpontos továbbképzésünkön kifejezetten a várandósság, majd a szoptatás időszakára jellemző különféle preventív, illetve rehabilitációs célzatú ragasztásokra koncentrálunk. A workshopon való részvételnek nem feltétele az alapképzés elvégzése, így nem csupán az egyes kismama ragasztási technikákat mutatjuk be, hanem a kinesiology-taping elméletével is megismertetjük a résztvevőket. A workshop résztvevői tehát átfogó tudást kapnak a kinesiology-taping elméletéről, illetve a várandósság időszakát megkönnyítő ragasztások gyakorlatáról egyaránt.

Amennyiben Ön már elvégzett egy kinesiology-taping alapképzést (akár nálunk, akár más iskolában) és bemutatja azt ezt igazoló dokumentumot, elegendő csupán a képzés gyakorlati részét elvégeznie, így a workshop ára 13 ezer forint.

Kismamák a képzésre térítésmentesen elhívhatnak magukkal egy családtagot, hogy azon ragasztásokat is képesek legyenek otthon kivitelezni, amelyeket saját magukra nem tudnának felhelyezni (pl. derék, pocak). Kérjük, amennyiben családtagot hoz magával, legyen kedves jelentkezésekor jelezni!

Miért bennünket válasszon?

A tanítás/tanulás nálunk nem fejeződik be az oklevél kézhez vételével. Zárt szakmai facebook csoportunkban a nálunk végzett terapeutáknak folyamatos, személyre szabott segítséget nyújtunk, illetve naprakészen tartjuk tudásukat a legfrissebb szakmai hírek rendszeres megosztásával.

Iskolánkban arra tanítunk és ösztönzünk minden terapeutát, hogy nyitott elmével használja a szalagot, tape-elni ugyanis nem lehet kizárólag sablonok alapján. Minden egyes páciens esetében használnunk kell a szemünket, kezünket és az agyunkat, és magunknak kell megtalálnunk az adott panaszra leginkább megfelelő – akár egyedi – megoldást. A kinesiology-taping/sporttaping tanfolyamokon elsajátíthatóak az alapelvek és az egyes alaptechnikák, így a terapeuta képessé válik arra, hogy a gyakorlatban továbbfejlessze, illetve az adott betegre és panaszra adaptálja a tanultakat. Mindebben oktatóink folyamatos segítséget, támogatást nyújtanak a képzések elvégzését követően is.

Mi az a kinesio/kinesiology/kineziológiai tape/tapasz vagy szalag?

A többféle elnevezéssel ismertté vált kineziológiai szalag egyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. A szalagok – ragasztási technikától függően – lazítják, rögzítik vagy korrigálják a sérült lágyszövetet anélkül, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A tape hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét. A tape – amely ma már elengedhetetlen a gyógy- és sportmasszőrök, mozgásterapeuták, gyógytornászok, természetgyógyászok, edzők eszköztárából – egyaránt hatékony segítséget nyújt a sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, a korlátozott ízületi mozgások, a derék-, hát-, nyak- és fejfájások, a gyulladásos tünetek, a gerincferdülés és az idegbántalmak kezelése, a tartásjavítás, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.

A tanfolyam menete

 • A kinesiology-taping-ről
 • A kinesiology-taping alapjai
 • A várandósság időszaka és a leggyakoribb problémák, panaszok
 • Ragasztás a gyakorlatban
  • A várandósság időszaka
   • a derék, a nyak és a csuklyásizom lazító ragasztása
   • az SI ízület lazító ragasztása
   • a pocak megtámasztása
   • a hasizom szétválásának (rectus diastasis) megelőzése
   • a légzés megkönnyítése/rekeszizom lazító ragasztása
   • az ödémás végtagok ragasztása
  • A szülést követő időszak
   • A rectus diastasis rehabilitációs ragasztása
   • az emlőgyulladás rehabilitációs ragasztása
   • a striák rehabilitációs ragasztása
   • A hasizmok erősítő/tonizáló ragasztása

Az ár tartalmazza

A gyakorlás során felhasználásra kerülő tape-et, a tanfolyami jegyzetet, a vizsgadíjat valamint a magyar nyelvű minősített tanúsítványt.

Egyéb tudnivalók

Javasoljuk, hogy kényelmes ruhában jöjjenek, és sportruhát/fürdőruhát is hozzanak magukkal! A ragasztási technikákat a résztvevők ugyanis egymáson gyakorolják.

Kihelyezett tape tanfolyam igénye esetén kérjen testre szabott ajánlatot!