Menu

Cart

Publikációink a kinesiology-tape-ről

Gyógyító színes szalag: a szakértő véleménye a kineziológiai tapaszról

Írásunk a Femina.hu-n jelent meg

A szivárvány minden színében tündöklő, a test különböző részeire ragasztott szalagok a 2008-as olimpián tűntek fel először a nagy nyilvánosság előtt, jelentős fejfájást okozva a szervezőknek. Hosszas és igen heves tárgyalások indultak arról, vajon doppingszernek minősül-e a tapasz. Végül felmentést nyert minden vád alól, így a 2012-es olimpián már a sportolók közel egyharmada viselt kinesio tape-et, azaz kineziológiai szalagot, tapaszt.

Ma már egyre többen viselnek a testükön színes ragasztást, ám sokan nincsenek tisztában pontos hatásukkal - tudjuk meg Feövenyessy Krisztina alternatív mozgásterapeutától.

Bővebben

Kismama taping: hogy a pocak is szép és egészséges maradjon

Írásunk a WEBBeteg.hu-n elérhető.

A várandósság életünk talán legszebb néhány hónapja, a befelé fordulás, az intimitás időszaka. Bármit megtennénk a bennünk fejlődő gyermekért, így gyakran háttérbe szorulnak saját igényeink, külsőnk, és legfőképp egészségünk. A terhességgel járó legfőbb problémák közé tartozik a terhességi csíkok kialakulása, a hasizmok szétnyílása, a végtagok vizesedése, illetve az állandó derékfájdalom.

Valóban csodaszer a kinesio-tape?

A kinesio-tape-et – dr. Kenzo Kase japán orvos remek találmányát – a mai napig misztérium övezi.  Sokan szemfényvesztésnek tartják, mások ódákat zengenek áldásos hatásáról. Jómagam sokáig a szkeptikusok táborába tartoztam, racionálisan gondolkozó elmeként el sem tudtam képzelni, hogy egy egyszerű pamutszalag hogyan képes elősegíteni a mozgásszervi betegségekből való kigyógyulást. Ugyanakkor hiszek abban, hogy véleményt csak arról illik formálni, amit magunk is kipróbáltunk, így néhány évvel ezelőtt elvégeztem egy taping tanfolyamot, majd a kezelések során alkalmazni kezdtem a szalagot.  Ma már szinte minden betegem színes ragasztásokkal távozik a rendelőmből, sőt, szakembereket is oktatok a tape használatára. Pár éves tapasztalattal a hátam mögött tehát joggal jelenthetem ki: a kinesiology-tape ugyan korántsem csodaszer, ám mozgásszervi problémák esetén kiegészítő terápiaként egyedülállóan hatékony. Hatását szinte azonnal megérzi a beteg, a szalagoknak köszönhetően a fájdalom csökken, a gyógyulás pedig jelentősen felgyorsulhat.

120810062035-taped-athlete-story-top.jpg

Az olimpiákon ma már szinte alig látni sportolót, aki ne viselne színes szalagokat a testén

Bővebben

Kineziológiai szalag – Csodaszer vagy divathóbort?

Írásunk a Patika Magazin októberi számában jelent meg

Egyre többen igyekszünk a lehetőségekhez képest távol tartani magunkat mesterségesen kialakított, civilizált környezetünk negatív hatásaitól. Igaz ez legnagyobb kincsünk, egészségünk megőrzése vagy visszanyerése terén is. Szerencsére ma már számos gyógymód közt válogathatunk, amely anélkül támogatja a gyógyulás folyamatát, hogy káros mellékhatásokkal járna. Remek példa a kineziológiai szalag, amelynek elsősorban a mozgásszervi rehabilitáció során van kiemelkedő szerepe.

A kineziológiai szalagot (kinesio tape-et) és hatását a mai napig bizonyos fokú misztérium övezi.  Sokan divathóbortnak tartják, mások esküsznek áldásos hatására. E bizonytalanságra az a magyarázat, hogy egyelőre nem áll rendelkezésünkre elegendő mennyiségű és minőségű kutatás, amely tudományosan is igazolná a szalag hatását. Egy azonban bizonyos. A tape a legtöbb mozgásszervi megbetegedés esetében kivételesen hatékony kiegészítő terápiának bizonyul, a sportolók számára pedig maga a megváltás. Nem csoda, hogy világszerte egyre több szakember alkalmaz tape-et a kezelés során, és az olimpiákon vagy más versenyeken kevés sportolót látni, aki nem visel szivárvány színű szalagokat a testén.

Bővebben